Kungsgatan 30 Markaryd Vintage, mb photo

PERSONLIGT OCH HÅLLBART MODE – MARKARYD

Kungsgatan 30 Markaryd Vintage, mb photo

Jag som startat och driver Kungsgatan30 heter Natalie. Jag kommer från Markaryd och har så länge jag kan minnas älskat gamla grejer och att hitta unika kläder second hand. Det som från början var ett roligt intresse, blev så småningom en livsstil. En livsstil där jag försöker göra kloka val som konsument och hellre köper mindre och bra än mycket och dåligt, och framförallt, att vara rädd om det jag har. Hållbart mode är för mig att ha balans i mina konsumtionsvanor. Idag lever vi svenskar som om vi har nästan fyra jordklot, men det har nog inte undgått någon att vi bara har ett. Hållbart mode är att göra vettiga val, att konsumera ansvarsfullt och att skänka det som man tröttnat på.

Kungsgatan30 är en del av IRIS. All behållning från butiken går in i denna verksamhet.

IRIS

IRIS- Markaryds första sociala företag, bildades under våren 2021 och består av en styrelse vars ledamöter har stark koppling till Markaryd.

IRIS är en samtalsmottagning som riktar sig till barn, unga och familjer och erbjuder en neutral plats för samtalsstöd. Vår målsättning är att fungera som ett komplement till andra aktörer i Markaryds kommun, och  vara en plats där unga får möjlighet att möta trygga vuxna i ett organiserat sammanhang. IRIS erbjuder även läxhjälp, föräldrastöd och olika insatser riktade till yrkesverksamma eller andra vuxna som möter barn och ungdomar i sin vardag. För barn och ungdomar är alla samtal och insatser kostnadsfria, för familjer erbjuds tre gratis samtal.

Grundare av IRIS är jag, Natalie, som har en fil kand i socialt arbete och över 20 års erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Jag arbetar inte i verksamheten utan jobbar i butiken samt har det övergripande ansvaret för företaget.  Alla som  arbetar på IRIS är utbildade inom det psykosociala området och har lång erfarenhet av relationsskapande arbete med unga människor.

Välkommen att besöka vår hemsida, www.iris-markaryd.se

Jag hoppas att du som läser detta känner att du vill vara med och bidra med några godbitar från din egen garderob, och att du förhoppningsvis kommer kunna hitta   unika och snygga kläder på nära håll. Och det viktigast av allt- genom att skänka kläder till Kungsgatan30 är DU med och bidrar till bättre förutsättningar för unga i Markaryds kommun.

Varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor eller funderingar.

 

 

Vill du veta mer om klädindustrin och få mer kunskap om hållbart mode? Ett tips är boken Slow fashion- din guide till smart och hållbart mode av Jennie Johansson och Johanna Nilsson

johannaleymann.se

naturvardsverket.se

BUTIK
Kungsgatan 30
285 31 Markaryd

ÖPPETTIDER
Onsdagar 10-18
Lördagar 10-13